PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

Transformarea Forţelor Terestre Tactică Teatre de operaţii Învăţământ Tehnică militară şi armamente
ISSN 1842-3817
IRAK: Misiunea continuă – 07.08.2008IRAK: Oameni pentru oameni- 30.07.2008BUCUREŞTI: O nouă promoţie de ofiţeri ingineri a absolvit Academia Tehnică Militară - 24.07.2008IRAK: Batalionul 151 Infanterie – Serviciul în centrul de operaţii tactice – 22.07.2008
Transformarea fortelor terestre Tactica

  FORMAREA ŞI DEZVOLTAREA CAPACITĂŢILOR
  DE CONDUCERE ALE LIDERULUI MILITAR

Liderul militarPentru liderul militar aflat pe primele trepte ale ierarhiei militare, competenţa pedagogică este o condiţie obligatorie a eficienţei acţiunii, el trebuie să fie în măsură să influenţeze comportamentul subordonaţilor săi. Pregătirea pentru conducere şi educare a viitorului li­der militar presupune că  instituţia militară primeşte un ado­lescent pe care trebuie să-l transforme în militar, apoi în conducător şi educator militar.

Operaţiile speciale - între teorie şi practică
Jurnalist militar din armata SUAÎn cele aproximativ două decenii care au trecut de la colapsul Uniunii Sovietice, conflictele armate şi întrebuinţarea forţei militare au depăşit varietatea de limite convenţionale existente până în acel moment, cea mai mare parte a specialiştilor în domeniu confruntându-se cu natura sistemică şi strategică a acestor transformări ireversibile. Cu toate acestea însă, puţini dintre ei au acordat o atenţie deosebită, cel puţin la fel de importantă, schimbărilor şi transformărilor contextuale, în scopul cercetării şi aprofundării gamei şi caracterului complex al operaţiilor speciale, precum şi al întrebuinţării forţelor pentru operaţii speciale (FOS) în acest tip de acţiuni militare..
Tehnica militara si armamente
Muzica Militară a Forţelor Navala Române Dragor de mine pe şasiu de tanc, DMT 85 M1. UMB a realizat dragorul de mine pe şasiu antitanc DMT 85 M1.
Premierea elevilor la Alba Iulia Blindat uşor pentru teatrele de operaţii. În perioada 3-4 iunie, SMFT a găzduit un stand de prezentare a vehiculului DINGO 2.
Oră de laborator la Breaza Armele neconvenţionale. Armele neconvenţionale, în ultimă instanţă, au ca scop limitarea pierderilor umane la minimum posibil.
Instructie si invatamant
Evaluarea soldatilor voluntari

Evaluarea soldaţilor voluntari la sfârşitul instrucţiei individuale
Perioada instrucţiei de bază se încheie cu verificarea tuturor militarilor voluntari, în scopul evaluării nivelului de cunoştinţe acumulate şi deprinderi formate la toate categoriile şi disciplinele de instrucţie, în raport cu obiectivele şi standardele stabilite.

pixr Logistica
Echiparea militarilor din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" la ceremoniale militare şi onoruri militareAspect din olimpiada sportivă de vară la Alba Iulia
Echiparea militarilor în Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" cu uniformă de ceremonie se face conform L 4/3, cu norma 1 pentru ofiţeri, subofiţeri şi maiştri militari, iar pentru soldaţii şi gradaţii voluntari conform normei 11. Echi­parea se realizează în procent de 100% pentru perso­na­lul încadrat  în batalioanele care execută misiuni de cere­moniale şi onoruri militare, şi 50% pentru personalul militar încadrat în comandament.
Sumar
Publicatii teritoriale
Curierul armatei  

"Curierul Armatei"
nr. 14/2008

Tanchiştii înlătură primejdia războiului Dragostea învinge totul Pasiunea, torentul creaţiei literare Acţiunea înnobilează, dorinţa convinge

Orizont militar   "Orizont militar " nr.41/ 2008
Mesajul comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina" cu prilejul zilei presei militatre În exclusivitate pentru "Orizont militar": antrenorul şi fetele noastre de aur Tabere de instrucţie
In slujba patriei   "În slujba patriei" nr.11/2008           
Getica 2008 Misiune umanitară în Irak Militarii Brigăzii 15 Mecanizate pe frontul inundaţiilor 1 august - Ziua tanchiştilor La garaniţa dintre teorie şi practică
legaturi utile

 

Ministerul Apărării   Academia Forţelor Terestre
separator
Statul Major General   Colegiul Militar Liceal "Mihai Viteazul"
separator
Divizia 1 Infanterie "Dacica"   Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir"
separator
Divizia 4 Infanterie "Gemina"   Colegiul Militar Liceal "Ştefan cel Mare"
separatorseparator
EXPOMIL
pxv

Geopolitica
Revistă de geografie politică, geopolitică şi geostrategie

Geopolitica
Galeria foto a RFT
Batalionul 2 Infanterie - primele misiuni
 
Brigada 2 Vânători de Munte a împlinit 85 de ani. În Primul moment l-a constituit sfinţirea troiţei vânătorilor de munte şi dezvelirea plăcii cu însemnul heraldic al brigăzii, ambele amplasate în faţa clădirii comandamentului marii unităţi.
Batalionul 2 Infanterie - primele misiuni
 
Blindat uşor pentru teatrele de operaţii. În perioada 3-4 iunie, Statul Major al Forţelor Terestre (SMFT) a găzduit un stand de prezentare a vehiculului blindat uşor DINGO 2. Standul a fost vizitat de către şeful SMFT, general-locotenent dr. Teodor Frunzeti şi personal de specialitate de la diferite eşaloane.
Batalionul 2 Infanterie - primele misiuni
 
Dragor de mine pe şasiu de tanc DMT 85 M1. La solicitarea Statului Major al Forţelor Terestre, prin Departamentul pentru Armamente al Ministerului Apărării, Uzina Mecanică Bucureşti a realizat dragorul de mine pe şasiu antitanc DMT 85 M1, cu care să se asigure realizarea sprijinului de geniu a unităţilor.
Batalionul 2 Infanterie - primele misiuni
 
Olimpiada sportului militar liceal. Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir " din Breaza, judeţul Prahova, este gazda celei de a 36-a ediţii a Olimpiadei sportului militar liceal. Ediţia de acest an a reunit în colegiul prahovean 180 de elevi gata să se întreacă pe parcursul a patru zile de competiţii.
abonamente Abonamente
arhiva Arhiva RFT
contact Contact RFT
EMISIUNI RADIO TERITORIALE
Webdesign: LTC Dragoş ANGHELACHE