SIGLA RFT

PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

PAGINA DE INTRARE ACTUALITATE CONFERINTA DOCTRINARA TRADITII MILITARE SI CULTURA GALERIA FOTO
ISSN 1842-3817
Bucureşti: Militari români medaliaţi de armata SUA Alba Iulia: Concursul naţional "Cultură şi civilizaţie românească", faza judeţeană la Colegiul Militar Liceal "Mihai Viteazul"Afganistan: Batalionul 33 Vânători de Munte la început de misiune Timişoara: Vernisaj la Cercul Militar Timişoara
BBC PE TANCURILE DE LA PITEŞTI GALERIA FOTO

  

Primul episod din "The World's Toughest Driving Tests", un nou show de televiziune in Marea Britanie, a fost filmat in România, în luna decembrie 2009. Actorul Will Mellor şi prezentatoarea Kirsten O'Brien călătoresc în întreaga lume, încercand să înveţe să conducă cele mai grele şi mai scumpe maşinării.

Pentru început, au fost la Centrul de Instruire pentru Blindate din Piteşti unde au învăţat să conduca tancul TR-85. Acolo ei s-au supus programului şi conditiilor dintr-o unitate militară, au mâncat ciorbă de burta şi au dormit în corturile noastre militare la -15 grade C pe o ninsoare straşnică, toate sub atenta supraveghere a căpitanului Oancea instructorul lor din partea şcolii.

Exerciţiu demonstrativ de Ziua Infnateriei în poligonul "Obedeanu" din Craiova

În data de 30 aprilie, în garnizoana Craiova, Statul Major al Forţelor Terestre şi Brigada 2 Infanterie "Rovine" au organizat, cu ocazia celei de-a 180-a aniversări a Infanteriei Române, manifestări compuse din ceremonialul militar-religios desfăşurat la Monumentul Independenţei, lansarea cărţii "Infanteria Română la 180 de ani", dezvelirea unei plăci memoriale dedicată veteranilor de război, precum şi demonstraţii în poligonul "Obedeanu".Acolo, "scorpionii" craioveni împreună cu vânători de munte, paraşutişti, poliţişti militari şi trupele speciale şi-au arătat măiestria  simulând o operaţiune de eliberare a unui oficial ONU, luat ostatic de teroriştii deghizaţi în jurnalişti. La exerciţiu au participat militari care au executat misiuni în teatre de opraţii. În poligon au sărit din Humvee, au coborât în rapel din elicopter şi şi au "eliminat" adversarii cu muniţie de manevră.

[continuare] sdr

OBIECTIVE ÎNDEPLINITE ÎN AN DE CRIZĂ

Interviu cu comandantul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", colonel Ariton Ioniţă

Sunt câteva obiective mari pe care trebuie să le atingem iar eu consider că, în această perioadă, pe un an greu, de criză, fără prea multe resurse financiare pentru investiţii, am realizat câteva aspecte importante şi mă refer aici la operaţionalizarea, certificarea şi afirmarea a două structuri de geniu: Compania 1 Pontonieri din Batalionul 72 Geniu şi Detaşamentul de Purificare Apă din Batalionul 3 Geniu pe care le-am operaţionalizat, le-am încadrat cu oameni, le-am înzestrat – în funcţie de fondurile puse la dispoziţie – au fost certificate şi sunt în măsură să fie afirmate şi puse la dispoziţia NATO la sfârşitul lunii septembrie a acestui an, în cadrul exerciţiului ROUEX. Un alt obiectiv a fost constituirea detaşamentului pentru Afganistan. Avem acum trei structuri de geniu în teatrul de operaţii, împreună cu Batalionul 280 Manevră.

TEHNICĂ MILITARĂ ŞI ARMAMENTE
O oază de chimie militară în Armata României. Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare NBC şi Ecologie reprezintă prima unitate de cercetare ştiinţifică din armata României şi este printre primele 4-5 centre de profil înfiinţate în lume.
Autospeciala ADTT-4M. Asigură decontaminarea suprafeţelor de armament, tehnică militară, clădiri, căi de acces contaminate cu toate tipurile de radionuclizi a, b şi g. Norma de consum: 0,5-1 l/m2.
SEMNAL EDITORIAL
165 de ani de existenţă a artileriei române moderne

Izvorâtă din admirabilul entuziasm al unui colectiv de ofiţeri activi şi în rezervă, condus de colonel dr. Adrian Stroea, pentru care cu certitudine artileria nu reprezintă numai o armă ci o profundă stare de spirit, prezenta lucrare se constituie într-o valoroasă contribuţie la dezvoltarea istoriei militare naţionale. Aceasta reuşeşte să evidenţieze tradiţiile impresionante ale uneia dintre cele mai vechi şi nobile arme ale oştirii.

pixr
CULTURĂ
Bătălia pentru Bucureşti
Monumentul de la Prunaru aminteşte generaţiilor de după război jertfa de sânge pentru libertatea patriei şi independenţa ţării, a ostaşilor Regimentului 2 "Rovine", care a purtat sângeroasa bătălie de la Prunaru (pentru apărarea drumului către Bucureşti), de la sfârşitul lui noiembrie 1916. Şarja de la Prunaru a reprezentat una din cele mai eroice acţiuni de luptă ale armatei române din timpul Primului Război Mondial. Şarja de cavalerie a avut loc pe data de 28 noiembrie 1916 în localitatea Prunaru.
DIN SUMAR
PUBLICAŢII TERITORIALE
Curierul armatei  

"Curierul Armatei"
nr. 12/2009

Un exerciţiu adaptat realităţii Facilităţi medicale la nivel înalt România în tranziţie şi perspectva pe următorii 20 de ani

Orizont militar   "Orizont militar " nr.61/ 2009
Interviu cu comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina" Teză de doctorat Un subofiţer, compozitor la superlativ Arsenal NATO Salutul copiilor afgani.
In slujba patriei   "În slujba patriei"
nr. 73/ martie 2010

Efort intens pentru pregătirea misiunii Echipa OMLT gata pentru îndeplinirea misiunii Vegheaţi la pacea din cetatea sufletului
LEGATURI UTILE
Ministerul Apărării   Academia Forţelor Terestre
separator
Statul Major General   Colegiul Militar Liceal "Mihai Viteazul"
separator
Divizia 1 Infanterie "Dacica"   Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir"
separator
Divizia 4 Infanterie "Gemina"   Colegiul Militar Liceal "Ştefan cel Mare"
SEEBRIG
pxv
BSDA-2010
pxv

Geopolitica
Revistă de geografie politică, geopolitică şi geostrategie

Geopolitica
pxv

Fundaţia
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe
Purtătorul de Biruinţă

Geopolitica
GALERIA FOTO
 
Exerciţiu româno-chinez de instruire în comun "Friendship Action". La sediul Batalionului 26 Vânători de Munte un pluton de militari chinezi, din compunerea unei brigăzi de vânători de munte, au exersat, alături de o subunitate din cadrul unităţii, proceduri specifice acţiunilor militare în teren muntos.
 
Olimpiada de vară a sportului militar licea . În Primul moment l-a constituit sfinţirea troiţei vânătorilor de munte şi dezvelirea plăcii cu însemnul heraldic al brigăzii, ambele amplasate în faţa clădirii comandamentului marii unităţi.
 
Blonde Avalanche ROU 2008 . Exerciţiul multinaţional "BLONDE AVALANCHE ROU 08" s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile în localitatea Satu Mare, scopul fiind verificarea întrebuinţării comandamentului batalionului şi a modulelor naţionale (nivel companie), sub o autoritate militară şi civilă comună, în zona simulată a dezastrului natural.
SPORT ÎN SMFT

<empty>Paraşutiştii din Forţele Terestre au fost din nou cei mai buni
Statul Major al Forţelor Aeriene a organizat, în perioada 6-11 iulie, pe aerodromul Boboc-Buzău, "Cupa aviaţiei militare" şi "Campionatul naţional de paraşutism militar".

EMISIUNEA RADIO "UNIŢI SUB TRICOLOR"
DIN 17 IANUARIE 2010
abonamente Abonamente
arhiva Arhiva RFT
contact Contact RFT
EMISIUNI RADIO TERITORIALE
Webdesign: LTC Dragoş ANGHELACHE