SIGLA RFT

PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

PAGINA DE INTRARE EVENIMENT TEATRE DE OPERATII TRADITII MILITARE SI CULTURA GALERIA FOTO
ISSN 1842-3817
Biblioteca virtuală: Artileria română la început de mileniu Predeal: A VII-a ediţie a Alpiniadei vânătorilor de munteMihail Kogălniceanu: Exerciţiul "Saber Dawn 2010". Alba Iulia: Vizita unui grup de elevi în Polonia
REPORTAJ ULTIMA ORĂ

  Cercetaşii bănăţeni în tabără de instrucţie la Muntele Mic

 

În perioada 18 - 29 ianuarie, Brigada 18 Infanterie "Banat" a organizat o tabără de instrucţie la Muntele Mic, la care au participat două plutoane de cercetare: unul de la Batalionul 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu" din Arad şi unul de la Batalionul 32 Infanterie "Mircea" din Timişoara. Dincolo de obiectivele înscrise în programul de instrucţie, tabăra la care au participat militarii din cele două unităţi bănăţene a fost oportunitatea ca cercetaşii din cele două unităţi militare să se cunoască şi să-şi armonizeze acţiunile întrucât, până la reorganizarea Brigăzii 18 Infanterie, ei făceau parte din divizii diferite. .

Schimbare de comandă la Statul Major al Forţelor Terestre

În urma unei ceremonii desfăşurate joi, 13 ianuarie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-locotenent dr. Dan Ghica Radu a fost numit în funcţia de locţiitor al şefului Statului Major General şi a predat comanda Forţelor Terestre generalului de brigadă Ariton Ioniţă. La ceremonie au participat ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, secretarii de stat Viorel Oancea şi Mihail Vasile-Ozunu, şeful Statului Major General, generalul-maior Ştefan Dănilă, generali şi ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale, ataşaţi militari din state membre ale NATO, comandanţi ai marilor unităţi subordonate Statului Major al Forţelor Terestre. În cadrul ceremoniei a fost citit ordinul ministrului apărării naţionale de numire în funcţie a generalului de brigadă Ariton Ioniţă...
[continuare] sdr

LA KILOMETRUL ZERO AL INFANTERIEI

Interviu cu locotenent-colonelul Stelian Pantazi, comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte "Constantin Brâncoveanu"

Se poate spune că "ora exactă" în infanterie se dă de la Făgăraş însă, dacă avem în vedere faptul că sublocotenenţii – cei care urmează să comande plutoanele de infanterie –, se formează la Sibiu, kilometrul zero ar putea fi la graniţa dintre cele două instituţii. Dar, per ansamblu, infanteriştii trebuie să treacă pe la Făgăraş. Din acest punct de vedere, nu ştiu dacă se dă neapărat "ora exactă" dar centrul nostru încă a rămas un punct obligat de trecere pentru cariera infanteriştilor, chiar dacă au apărut, la nivelul conducerii armatei, prin prisma resurselor umane, echivalări ale anumitor cursuri. şi astfel au posibilitatea de a parcurge alte forme de pregătire decât cele pe care le organizăm la Făgăraş.

CONVOCARE PE RELAŢII PUBLICE ÎN FORŢELE TERESTRE
Un set de lecţii învăţate. Timp de trei zile, în a treia decadă a lunii februarie s-a desfăşurat, la Alba Iulia, convocarea ofiţerilor de relaţii publice şi a jurnaliştilor militari.
Un mod de a învăţa unii de la alţii şi de a căuta împreună soluţii. Am avut în atenţie două seturi de obiective: unele formale, stipulate în planul activităţii, şi altele informale, de cunoaştere şi relaţionare între toţi participanţii.
BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paraşutiştii – buletin editat de Centrul pentru Operaţii Speciale "General-maior Grigore Baştan"

Într-un domeniu atât de dinamic şi de specializat, provocările pe care trebuie le înfrunte instructorii sunt cu atât mai diverse şi mai dificile. Este vorba nu numai de talentul, nativ sau dezvoltat, de a reuşi să transmiţi informaţiile dorite şi necesare celor din faţa ta, dar şi de modul în care reuşesc să se perfecţioneze permanent, atât din punct de vedere teoretic cât şi practic. Spun asta pentru că domeniul în care operăm...

pixr
CULTURĂ

Soldatul ca om frumos

Domnul Dan Puric, prezent în prima jumătate a lunii decembrie a anului 2009 la Cercul Militar din Caracal cu ocazia lansării de carte şi a participării la una din multele sale conferinţe creştine, a oferit, cu o elocvenţă modestă, expresii clare ale realităţii identităţii poporului român şi, în acelaşi timp, ale modelării unei comunităţi nesubordonate circumstanţelor, ci destinului său istoric. Toate acestea au fost expuse fără să ţină seama de oboseala acumulată în urma multitudinii activităţilor în care este implicat omul de cultură Dan Puric..

DIN SUMAR
PUBLICAŢII TERITORIALE
Curierul armatei  

"Curierul Armatei" nr. 8/2010
Început de bal la Mălina Infanterie, un pion decisiv în ducerea luptei Obiectivele au fost lovite Primăvara durerii poloneze Ziua Fortelor Terestre în Focşani

Orizont militar   "Orizont militar" nr.91/ 2011
Schimbare în echipa de conducere a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" "Dragonii Transilvani" – misiune îndeplinită Restituiri. Alexandru Ioan Cuza – un domn reformator.
In slujba patriei   "În slujba patriei" nr.10/ 2010
Exerciţiul "Dacia 2010" Brigada 15 Mecanizată la ora bilanţului Ziua Naţională a Româniai la Iaşi A fi cel mai bun – concursul "Subofiţerul/ Soldatul anului 2010".
LEGATURI UTILE
Ministerul Apărării   Academia Forţelor Terestre
separator
Statul Major General   Colegiul Militar Liceal "Mihai Viteazul"
separator
Divizia 1 Infanterie "Dacica"   Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir"
separator
Divizia 4 Infanterie "Gemina"   Colegiul Militar Liceal "Ştefan cel Mare"
SEEBRIG
pxv
pxv

Geopolitica
Revistă de geografie politică, geopolitică şi geostrategie

Geopolitica
pxv

Fundaţia
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe
Purtătorul de Biruinţă

Geopolitica
pxv
SEEBRIG
GALERIA FOTO
 
Schimbare de comandă la Statul Major al Forţelor Terestre. În urma unei ceremonii desfăşurate joi, 13 ianuarie, la sediul SMFT, generalul-locotenent Dan Ghica-Radu a fost numit în funcţia de locţiitor al şefului Statului Major General şi a predat comanda Forţelor Terestre generalului de brigadă Ariton Ioniţă
 
Concursul naţional interuniversitar de drept internaţional umanitar şi dreptul refugiaţilor "Nicolae Titulescu". În perioada 8-10 decembrie, a avut loc cea de-a treia ediţie a Concursului naţional interuniversitar de drept internaţional umanitar şi dreptul refugiaţilor "Nicolae Titulescu".
 
Curs de instruire a instructorilor. Patruzeci de militari din Batalioanele 2 şi 495 Infanterie s-au instruit, în perioada 1-26 noiembrie în cadrul cursului de "instrucţie a instructorilor RO-UK 2010, British Military Advisor Training Team (BMATT)". Exerciţiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 10 zile.
EMISIUNEA RADIO "JURNAL MILITAR"
abonamente Abonamente
arhiva Arhiva RFT
contact Contact RFT
EMISIUNI RADIO TERITORIALE
Webdesign: LTC Dragoş ANGHELACHE