PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT

Newsletter

UNIŢI SUB TRICOLOR

EDIŢIA DIN 17 IANUARIE 2015

UNIŢI SUB TRICOLOR

Emisiunea militară "Uniţi sub tricolor" s-a difuzat pentru prima dată în ianuarie 1990 imediat după evenimentele din decembrie 1989. În perioada ianuarie – aprilie 1990 emisiunea s-a numit "Armata este şi a fost a poporului" având o durată de 90 de minute. După aprilie 1990 se numeşte "Uniţi sub tricolor", are o durată de 55 min. şi o poziţionare în grila de programe sâmbăta, între orele 19:05 şi 20:00. Emisiunea se adresează tuturor cetăţenilor de pe raza de emisie a postului "Radio Timişoara", informaţiile difuzate definind imaginea instituţiei militare în cadrul sistemului socio-global.

Realizatori: locotenent-colonel Radu Sichim, locotenent Adina Murgoci

Pagina emisiunii şi arhiva sunt actualizate numai în măsura în care primim fişierele audio necesare.

Click pe imagine pentru
website-ul emisiunii
AUDIO  DESCĂRCARE FIŞIER AUDIO [54:47 min/ 25,1 MB]

SUMARUL EDIŢIEI:

05:10 Schimbare de comandă la Divizia 4 Infanterie "Gemina". Generalul de brigadă Adrian Tonea a predat comanda şi Drapelul de luptă al marii unităţi generalului de brigadă Ioan Manci.
12:36 Corespondenţă de la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" transmisă de referentul pe probleme de informare şi relaţii publice, Daniela Filimon ◊ Etapa finalizării primului semestru şcolar ◊ 165 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu aniversată în Sala Trofeelor ◊ Lansarea volumului "Clepsidre în oglindă", care cuprinde creaţii ale elevilor din Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" şi din alte colegii din Alba Iulia.
20:10 Actualitatea militară internă.
• Președintele Klaus Iohannis și partidele și formațiunile reprezentate în Parlament au semnat marți, 13 ianuarie, la Palatul Cotroceni, Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare.
• Ministrul britanic de Extene a salutat angajamentul României de a majora bugetul apărării la 2% din PIB.
• Ceremonie prilejuită de sosirea în ţară şi predarea la Forţele Aeriene Române a ultimei aeronave C-27 J Spartan.
• A fost deschis oficial anul de instrucţie 2015.
28:03 Proiectul "Scrisoare soldatului meu", început cu doi ani în urmă, continuă la Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Timişoara.
39:07 Actualitatea militară internaţională.
• Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a făcut apel la Germania să investească mai mult în apărare pentru a menţine securitatea şi stabilitatea în Europa.
• Ministerul rus al Apărării îşi va concentra eforturile în 2015 pe creşterea capacităţilor militare în special în Crimeea, enclava Kaliningrad, în zona arctică după cum a declarat şeful statului major al armatei ruse generalul Valeri Gherasimov.
• Marea Britanie îşi va intensifica eforturile pentru oprirea traficului transfrontalier de arme, mai ales după incidentele de la Paris.
• Bulgaria şi SUA şi-au reafirmat relaţiile de parteneriat strategic.
46:58 Cronica faptelor de arme. Bătălia de la Smârdan, 12/24 ianuarie 1878. Operaţie militară iniţiată de armata română pe teatrul de război din Balcani, în vederea înfrângerii ultimelor rezistenţe otomane de pe direcţia Vidin-Belogradčik.

sus

URMĂREŞTE-NE ŞI COMENTEAZĂ!
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
 MASS-MEDIA
 Publicaţii
CURIERUL ARMATEI   ORIZONT MILITAR   ÎN SLUJBA PATRIEI
 
pxtr pxt

 

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE