PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT

Newsletter

UNIŢI SUB TRICOLOR

EDIŢIA DIN 24 IANUARIE 2015

UNIŢI SUB TRICOLOR

Emisiunea militară "Uniţi sub tricolor" s-a difuzat pentru prima dată în ianuarie 1990 imediat după evenimentele din decembrie 1989. În perioada ianuarie – aprilie 1990 emisiunea s-a numit "Armata este şi a fost a poporului" având o durată de 90 de minute. După aprilie 1990 se numeşte "Uniţi sub tricolor", are o durată de 55 min. şi o poziţionare în grila de programe sâmbăta, între orele 19:05 şi 20:00. Emisiunea se adresează tuturor cetăţenilor de pe raza de emisie a postului "Radio Timişoara", informaţiile difuzate definind imaginea instituţiei militare în cadrul sistemului socio-global.

Realizatori: locotenent-colonel Radu Sichim, locotenent Adina Murgoci

Pagina emisiunii şi arhiva sunt actualizate numai în măsura în care primim fişierele audio necesare.

Click pe imagine pentru
website-ul emisiunii
AUDIO  DESCĂRCARE FIŞIER AUDIO [54:50 min/ 25,6 MB]

SUMARUL EDIŢIEI:

05:15 Documentar: 156 de ani de la Unirea Principatelor Române.
14:42 Activităţi organizate în garnizoana Timişoara cu ocazia zilei de 24 ianuarie ◊ Simpozion şi recital de poezie organizat la Cercul Militar Timşoara ◊ Ceremonie militară şi religioasă la monumentul ridicat în memoria domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
21:21 Actualitatea militară internă.
• Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întîlnit, la Bruxelles, cu secretarul general NATO Jens Stoltenberg.
• Miercuri, 21 ianuarie, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scrarlat, i-a vizitat pe miltarii din Batalionul 33 Vânători de Munte care se instruiesc la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre.
• În perioada 12-23 ianuarie, un detaşament format din 25 militari din Batalionul 495 Infanterie au participat la exerciţiul "Platinum Lyons 15-1" desfăşurat în Bulgaria.
31:24 Corspondenţă din Academia Forţelor Terestre transmisă de ofiţerul de informare şi relaţii publice, maior Daniel Dorobanţu ◊ Studenţii din anul I au plecat în tabără de instrucţie la munte din Crinţ ◊ Studenţii militari au participat la activităţile organizate de Ziua Culturii Naţionale ◊ Ambasadorul Republicii Federale Germania a vizitat Academia Forţelor Terestre ◊ Simpozion organizat la Cercul Militar Sibiu cu ocazia zilei de 24 ianuarie.
39:10 Actualitatea militară internaţională.
• Ucraina a lansat, marţi, cel de-al patrulea val de mobilizare miltiară care vizează aproximativ 55.ooo bărbaţi în timp ce ostilităţile continuă în estul ţării.
• Mininiştrii francez şi german de interne au pledat, la Lyle, pentru o consolidare urgentă a cooperării, atât între ţările lor, cât şi la nivel european şi internaţional în faţa ameninţărilor atacurilor cibernetice.
• Miniştrii de externe din Uniunea Europeană uniţi la Bruxelles au aprobat, luni, două noi misiuni de securitate în Africa: pregătirea forţelor de poliţie în Mali şi reformarea armatei Republicii Centrafricane.
• Ministrul ungar al apărării, Csaba Hende, şi omologul său sârb, Bratislav Gasic, au discutat joi, la Belgrad, despre problemele actuale privind securitatea.
48:32 Proiectul "Scrisori pentru militari", început cu doi ani în urmă, continuă la Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Timişoara. La microfon, elevul Armand Sebastian Pătrăşan.

sus

URMĂREŞTE-NE ŞI COMENTEAZĂ!
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
 MASS-MEDIA
 Publicaţii
CURIERUL ARMATEI   ORIZONT MILITAR   ÎN SLUJBA PATRIEI
 
pxtr pxt

 

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE