PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT

Newsletter

UNIŢI SUB TRICOLOR

EDIŢIA DIN 28 FEBRUARIE 2015

UNIŢI SUB TRICOLOR

Emisiunea militară "Uniţi sub tricolor" s-a difuzat pentru prima dată în ianuarie 1990 imediat după evenimentele din decembrie 1989. În perioada ianuarie – aprilie 1990 emisiunea s-a numit "Armata este şi a fost a poporului" având o durată de 90 de minute. După aprilie 1990 se numeşte "Uniţi sub tricolor", are o durată de 55 min. şi o poziţionare în grila de programe sâmbăta, între orele 19:05 şi 20:00. Emisiunea se adresează tuturor cetăţenilor de pe raza de emisie a postului "Radio Timişoara", informaţiile difuzate definind imaginea instituţiei militare în cadrul sistemului socio-global.

Realizatori: locotenent-colonel Radu Sichim, locotenent Adina Murgoci

Pagina emisiunii şi arhiva sunt actualizate numai în măsura în care primim fişierele audio necesare.

Click pe imagine pentru
website-ul emisiunii
AUDIO  DESCĂRCARE FIŞIER AUDIO [55:41 min/ 25,7 MB]

SUMARUL EDIŢIEI:

05:03 Ziua Protecţiei Civile din România.
11:27 Corespondenţă din Academia Forţelor Terestre transmisă de ofiţerul de informare şi relaţii publice al instituţiei, maior Daniel Dorobanţu ◊ Studenţii din anul I de studii, la prima sesiune ◊ Studenţii militari au participat la campania "Donează sânge, salvează o viaţă!" ◊ Vizita membrilor ARACIS la Academia Forţelor Terstre în vederea evaluării noului program de studii ◊ Celebrarea zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar ◊ Prelegere – România în cel de-al Doilea Război Mondial ◊ Studenţi militari la studii, pentru un semestru, în universităţi militare din opt ţări europene.
20:07 Actualitatea militară internă.
• Luni, 23 februarie, a avut loc, la sediul Statului Major General, activitatea de autoevaluare a structurii pentru anul 2014.
• Joi, 26 februarie, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, a avut loc inaugurarea blocului operator al Secţiei clinice de oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Doctor Carol Davila".
• Ceremonie de plecare în teatrul de operaţii din Afganistan a unui grup românesc de operaţii speciale.
• Un detaşament de sprijin logistic generat de Baza 3 Logistică este gata pentru a pleca în misiune în Afganistan.
28:02 Proiectul de îngrijire a mormintelor veteranilor de război, iniţiat de militarii Brigăzii 18 Infanterie "Banat", continuă cu militari din Batalionul 32 Infanterie "Mircea".
31:22 Actualitatea militară internaţională.
• Premierul finlandez, Alexander Stubb, a declarat că noul guvern finlandez va trebui să pună din nou problema aderării ţării sale la NATO.
• Egiptul a adoptat o nouă lege antiteroristă.
• Noua Zeelandă va trimite în Irak militari necombatanţi pentru a sprijni forţele armate în lupta contra grupării Statul Islamic.
• Marea Britanie va trimite, în luna martie, personal militar în Ucraina pentru a ajuta la pregătirea armatei ucrainiene.
• Lituania a semnat cu Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa şi Comandamentul Aliat pentru Transformare un acord ce reglementează statutul centrelor NATO de pe teritoriul republicii.
• Consiliul pentru Apărarea Statului din Lituania a decis reintroducerea serviciului militar obligatoriu pentru o perioadă de cinci ani.
42:02 1 martie, Ziua Forţelor pentru Operaţii Speciale.
48:31 Ziua Automobiliştilor Militari ◊ Invitat în emisiune, plutonierul-adjutant principal Eugen Ciuciu din structura de coordonare a mişcării din comandamentul Brigăzii 18 Infanterie "Banat".

sus

URMĂREŞTE-NE ŞI COMENTEAZĂ!
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
 MASS-MEDIA
 Publicaţii
CURIERUL ARMATEI   ORIZONT MILITAR   ÎN SLUJBA PATRIEI
 
pxtr pxt

 

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE