PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT

Newsletter

UNIŢI SUB TRICOLOR

EDIŢIA DIN 21 MARTIE 2015

Emisiunea militară "Uniţi sub tricolor" s-a difuzat pentru prima dată în ianuarie 1990 imediat după evenimentele din decembrie 1989. În perioada ianuarie – aprilie 1990 emisiunea s-a numit "Armata este şi a fost a poporului" având o durată de 90 de minute. După aprilie 1990 se numeşte "Uniţi sub tricolor", are o durată de 55 min. şi o poziţionare în grila de programe sâmbăta, între orele 19:05 şi 20:00. Emisiunea se adresează tuturor cetăţenilor de pe raza de emisie a postului "Radio Timişoara", informaţiile difuzate definind imaginea instituţiei militare în cadrul sistemului socio-global.

Pagina emisiunii şi arhiva sunt actualizate numai în măsura în care primim fişierele audio necesare.

Realizatori: locotenent-colonel Radu Sichim, locotenent Adina Murgoci

UNIŢI SUB TRICOLOR

Radio Timişoara

Click pe imagine pentru
website-ul emisiunii
AUDIO  DESCĂRCARE FIŞIER AUDIO [53:25 min/ 24,6 MB]

SUMARUL EDIŢIEI:

04:42 Geniştii timişoreni, împreună cu elevii de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil", sunt implicaţi în campania de îngrijire a mormintelor veteranilor de război.
11:33 Asociaţia de caritate "Camarazii", organizaţie de utilitate publică.
16:40 Actualitatea militară internă.
• Gruparea navală SNMG-2 a acostat în portul Constanţa. Exerciţii executate în comun cu militarii din Forţele Navale Române.
• Militarii români din Detaşamentul AIAT, împreună cu partenerii danezi, au efectuat o vizită la Şcoala de Artilerie a Armatei Afganistanului.
• Marinarii din gruparea navală SNMG-2 au plantat 1000 de puieţi în apropierea mănăstirii Sfânta Maria a Mării.
• Exerciţiu bilateral româno-american la Câmpia Turzii.
25:42 Corespondenţă din Academia Forţelor Terestre transmisă de maior Daniel Dorobanţu ◊ Implementarea programului ERASMUS+ în AFT ◊ Anul II desfăşoară modului de pregătire militară de bază în poligonul Cârţişoara şi în şcolile de aplicaţie.
30:42 Actualitatea militară internaţională.
• Germania va trimite, în acest an, 500 de militari în Lituania pentru a participa la exerciţii militare.
• Ungaria participă la lupta împotriva organizaţiei Statul Islamic.
• China a devenit al treilea exportatator de armament al lumii, după SUA şi Rusia.
• Prşedintele Republicii Moldova a declarat că ţara sa trebuie să întreprindă urgent măsuri concrete de apropiere faţă de NATO.
• Bulgaria, ca stat membru al Alianţei Nord-Atlantice, este pregătită să-şi îndeplinească obligaţiile privind asigurarea securităţii în regiune.
39:40 A început concursul naţional pentru selecţia tinerilor în vederea participării la a IX-a ediţie a taberiei de vară pentru cercetaşi. La microfon, coordonatorul proiectului, locotenent-colonel Mihaela Iliescu. Informaţii disponibile pe pagina web a Ministerului Apărării Naţionale http://www.mapn.ro/tabara/
47:17 Proiectul "Scrisori pentru militari" iniţiat de Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timişoara. Invitat în emisiune, elevul Florin Vîrjan.

sus

URMĂREŞTE-NE ŞI COMENTEAZĂ!
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
 MASS-MEDIA
 Publicaţii
CURIERUL ARMATEI   ORIZONT MILITAR   ÎN SLUJBA PATRIEI
 
pxtr pxt

 

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE