PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT

Newsletter

UNIŢI SUB TRICOLOR

EDIŢIA DIN 4 APRILIE 2015

Emisiunea militară "Uniţi sub tricolor" s-a difuzat pentru prima dată în ianuarie 1990, imediat după evenimentele din decembrie 1989. În perioada ianuarie – aprilie 1990, emisiunea s-a numit "Armata este şi a fost a poporului" având o durată de 90 de minute. După aprilie 1990 se numeşte "Uniţi sub tricolor", are o durată de 55 minute şi, până la 15 septebrie 2012, era poziţionată în grila de programe duminica, între orele 20:05 şi 21:00. La ora actuală emisiunea şi-a menţinut durata de 55 minute, însă se difuzează sâmbăta, între orele 19:05 şi 20:00 iar redacţia face parte, începând cu 1 aprilie 2015, din Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale. Emisiunea se adresează tuturor cetăţenilor de pe raza de emisie a postului "Radio Timişoara", informaţiile difuzate definind imaginea instituţiei militare în cadrul sistemului socio-global.

Pagina emisiunii şi arhiva sunt actualizate numai în măsura în care primim fişierele audio necesare.

Realizatori: locotenent-colonel Radu Sichim, locotenent Adina Murgoci

UNIŢI SUB TRICOLOR

Radio Timişoara

Click pe imagine pentru
website-ul emisiunii
AUDIO  DESCĂRCARE FIŞIER AUDIO [55:46 min/ 25,7 MB]

SUMARUL EDIŢIEI:

04:26 Batalionul 32 Infanterie "Mircea" au serbat 132 de ani de istorie.
13:36 Programul "Armata, o şcoală altfel", derulat de Ministerul Apărării Naţionale, în unităţile de învăţământ preuniversitar. Activităţi desfăşurate în localităţi din aria de responsabilitate a Brigăzii 18 Infanterie "Banat".
23:07 Actualitatea militară.
• Guvernul a aprobat o serie de modificări şi completări la Legea nr. 291/2007 privnd intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României.
• Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a participat la o întâlnire de lucru cu o delegaţie formată din membri ai Comisiei de Apărare din legislativul polonez.
• Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, s-a întâlnit cu locţiitorul comandantului Gărzii Naţionale a statului Alabama, general-maior Charles L. Gable.
• Un detaşament al Forţelor Aeriene Române, format din aproximativ 30 de militari, participă la exerciţiul multinaţional  "Işic 2014" desfăşurat la Baza 3 Aeriană din Konya, Turcia.
29:10 Proiectul "Scrisori pentru militari" iniţiat de Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timişoara. Patriotismul, dincolo de graniţele fizice şi temporale. Invitată în emisiune, Patricia Bernard, o bănăţeancă din... Germania.
35:02 Campania de îngrijire a mormintelor de îngrijire a mormintelor veteranilor de război din garnizoana Timişoara continuă cu activitatea militarilor din Brigada 18 Infanterie "Banat", împreună cu elevi de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil". Interviu cu locotenent (rtr) Cătălin Călina, veteran de război.
44:07 Prima duminică a lunii aprilie – Ziua NATO. Documentar privind aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică.
47:11 Duminica Floriilor, o zi din galeria marilor sărbători creştine. Invitat în emisiune, preotul militar al Brigăzii 18 Infanterie, părintele Radu Bogdan.

sus

URMĂREŞTE-NE ŞI COMENTEAZĂ!
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
 MASS-MEDIA
 Publicaţii
CURIERUL ARMATEI   ORIZONT MILITAR   ÎN SLUJBA PATRIEI
 
pxtr pxt

 

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE