PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT

Newsletter

VEŞTI DE ACASĂ

EDIŢIA DIN 6 MARTIE 2015

Emisiune militară realizată de redacţia radio "Ora armatei" din Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale. Este difuzată în fiecare vineri, de la ora 13:20, pe postul "Radio România internaţional" al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Pagina emisiunii şi arhiva sunt actualizate numai în măsura în care primim fişierele audio necesare.

Realizator: Andreea Popescu.

VEŞTI DE ACASĂ

Radio România Internaţional

Click pe imagine pentru
website-ul emisiunii
AUDIO  DESCĂRCARE FIŞIER AUDIO [1:39:28 min/ 45,8 MB]

SUMARUL EDIŢIEI:

05:15 Două nave militare şi un elicopter Puma Naval au luat parte, miercuri, la o operaţiune de căutare-salvare a pescadorului "Cormoran".
07:05 Fregata "Regina Maria" participă la exerciţii navale în luna martie în cadrul grupării navale Standing NATO Maritime Group-2 (SNMG-2).
11:51 Batalionul 22 Vânători de Munte "Cireşoaia" din Sfântu Gheorghe a aniversat 75 de ani de existenţă. Interviu cu comandantul unităţii, colonel Vasile Cristea.
13:57 Batalionul 24 Vânători de Munte "General Gheorghe Avramescu" din Mirecurea Ciuc a aniversat 75 de ani de existenţă. Interviu cu comandantul unităţii, colonel Costel Pomană.
20:20 Psiholog în armată. Invitate în emisiune, locotenent Marcela Dumitraşcu, din Batalionul 1 CIMIC, şi Simona Dune, din Batalionul 2 Infanterie.
• Primii paşi în profesia de psiholog în aramtă. Locotenent Marcela Dumitraşcu: de la profesor de muzică, la pshiolog în armată.
• Simona Dune: "Decizia mea [de a lucra în armată] s-a datorat unei provocări lansate de unul dintre foştii mei colegi de facultate, care mi-a propus să încerc varianta de psiholog militar".
• Psihologul, o persoană care poate oferi soluţii cu mai mult calm şi mai multă raţionalitate atunci când te afli în dificultate.
• Testul psihologic, dincolo de formular.
36:40 Corespondenţă din Teatrul de Operaţii Afganistan transmisă de căpitanul Ovidiu Ciobanu ◊ Structură de forţe combinată americano-română pentru asigurarea securităţii Bazei Aeriene Kandahar ◊ Adaptarea militarilor la sosirea în teatrul de operaţii, relatată de psihologul Batalionului 33 Vânători de Munte, locotenent Mioara Tudor.
40:55 Psiholog în armată. Invitate în emisiune, locotenent Marcela Dumitraşcu din Batalionul 1 CIMIC şi Simona Dune din Batalionul 2 Infanterie.
• Simona Dune, două misiuni în teatrele de operaţii: Irak, 2005, şi Afganistan, 2006.
• Legăturile dintre militari sunt mai strânse pe timpul misiunilor din teatrele de operaţii.
• FET (Female Engagement Team – Echipa de angajare a femeilor) o "incursiune" într-o altă lume ◊ Femeile afgane sunt dornice să facă ceva mai mult pentru fetele lor ◊ "Pe afgani îi caracterizează ospitalitatea".
58:00 Pasiunea despre cărţi şi poveştile din ele într-o discuţie cu Cristina Frunză, bibliotecar la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Navale.
1:21:00 Înscrieri pentru examenele de admitere în învăţământul militar preuniversitar, postliceal şi universitar. Interviu cu şeful Biroului informare-recrutare, locotenent-colonel Dorel Râşcu.
01:34:08 Ştiri sportive: Rezultatele înregistrate de sportivii Clubului Steaua prezentate de Emilia Beciu ◊ Pugilistele de la CSA Steaua, "colecţionare de medalii" la Cupa României ◊ S-a încheiat sezonul regulat de hochei pe gheaţă ◊ Poloiştii stelişti au scris istorie ◊ Nicuşor Duduca a cucerit titlul de campion naţional, la campionatul de atletism în sală pentru juniori 1 ◊ Denisa Ungureanu, campioană naţională la judo, categoria 48 kg ◊ Campioni naţionali la karate interstiluri, seniori şi juniori.

sus

URMĂREŞTE-NE ŞI COMENTEAZĂ!
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
 MASS-MEDIA
 Publicaţii
CURIERUL ARMATEI   ORIZONT MILITAR   ÎN SLUJBA PATRIEI
 
pxtr pxt

 

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE