PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT

Newsletter

VEŞTI DE ACASĂ

EDIŢIA DIN 3 APRILIE 2015

Emisiune militară realizată de redacţia radio "Ora armatei" din Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale. Este difuzată în fiecare vineri, de la ora 13:20, pe postul "Radio România internaţional" al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Pagina emisiunii şi arhiva sunt actualizate numai în măsura în care primim fişierele audio necesare.

Realizator: Andreea Popescu.

VEŞTI DE ACASĂ

Radio România Internaţional

Click pe imagine pentru
website-ul emisiunii
AUDIO  DESCĂRCARE FIŞIER AUDIO [1:36:20 min/ 38,8 MB]

SUMARUL EDIŢIEI:

04:05 Marţi, 31 martie, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit la sediul ministerului, cu generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, cei doi au susţinut o conferinţă de presă.
10:00 În luna aprilie, aproximativ 150 de militari din cadrul Batalionului 32 Infanterie "Mircea" al Brigăzii 18 Infanterie Banat şi Divizia 2 Infanterie "Getica" participă la exerciţiul "Saber Junction" la centrul multinaţional din Hohenfels, Germania.  
14:24 În această săptămână, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii a început exerciţiul "Dacian Thunder 2015".
20:30 La mijlocul acestei săptămâni, în poligonul Smârdan s-a desfăşurat un exerciţiu tactic cu trageri de luptă, la care au participat militari din Batalionul 284 Tancuri.
25:27 Brigada 2 Infanterie "Rovine" a împlinit 132 de ani de la înfiinţare.
36:08 Oferta educaţională pentru anul universitar 2015-2016 a Academiei Tehnice Militare din Bucureşti prezentată de rectorul academiei, general de brigadă dr. ing. Cristian Barbu.
42:20 Uniunea Studenţilor din România a desfăşurat cea de-a 36-a ediţie a adunării generale. Întrunirea a avut loc la Iaşi şi, pentru prima dată, un student de la Academia Tehnică Militară, în persoana lui Bogdan Ciubotaru, ocupă funcţia de director naţional de comunicare.  
01:14:20 Aniversări ◊ Batalionul 335 Artilerie "Alexandru cel Bun" din Botoşani a împlinit 20 de ani de existenţă. ◊ Batalionul 26 Infanterie "Scorpionii Roşii" din Craiova au împlinit 135 de ani de la înfiinţarea unităţii. ◊ La data de 1 aprilie, Batalionul 307 Infanterie Marină din Babadag a aniversat 75 de ani de existenţă. ◊ Batalionul 345 Artilerie dinn Medgidia împlineşte 20 de ani de la înfiinţare.
01:25:25 La Academia Forţelor Aeriene din Braşov se desfăşoară cea de-a 17 ediţie a Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti.
01:26:40 Moment istoric petrecut la jumătatea secolului al XVII-lea, prezentat de Nicu Beşteliu.
01:32:15 Ştiri sportive: Rezultatele înregistrate de sportivii Clubului Steaua prezentate de Emilia Beciu ◊ Spadasina, Alexandra Predescu a obţinut titlul de campioană mondială ◊ Luptătorul, Liviu Ionescu a obţinut rezultate excepţionale la campionatul din Portugalia ◊ În ţară înotătorii stelişti au obţinut 12 titluri de campioni naţionali ◊ Poloiştii stelişti au cucerit cupa României.  

sus

URMĂREŞTE-NE ŞI COMENTEAZĂ!
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
 MASS-MEDIA
 Publicaţii
CURIERUL ARMATEI   ORIZONT MILITAR   ÎN SLUJBA PATRIEI
 
pxtr pxt

 

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE