PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT

Newsletter

VEŞTI DE ACASĂ

EDIŢIA DIN 17 APRILIE 2015

Emisiune militară realizată de redacţia radio "Ora armatei" din Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale. Este difuzată în fiecare vineri, de la ora 13:20, pe postul "Radio România internaţional" al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Pagina emisiunii şi arhiva sunt actualizate numai în măsura în care primim fişierele audio necesare.

Realizator: Andreea Popescu.

VEŞTI DE ACASĂ

Radio România Internaţional

Click pe imagine pentru
website-ul emisiunii
AUDIO  DESCĂRCARE FIŞIER AUDIO [1:39:38 min/ 40,1 MB]

SUMARUL EDIŢIEI:

03:34 Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-maior Nicolae Ionel Ciucă, au verificat modul de desfăşurare a activităţilor din cadrul exerciţiului de alertare a unor unităţi din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica".
04:02 În poligonul Smârdan din judeţul Galaţi a început exerciţiul multinaţional "Wind Spring 15".
07:09 Militari din Divizia 2 Infanterie "Getica" şi din Batalionul 32 Infanterie "Mircea" participă la exerciţiul multinaţional "Saber Junction 15" desfăşurat la Hohenfels, Germania. Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior dr. Dumitru Scarlat, i-a vizitat pe militarii noştri aflaţi în Centrul Multinaţional Întrunit de Instruire pentru Luptă (JMRC) de la Hohenfels.
13:20 În Baza 70 Aeriană de la Câmpia Turzii se desfăşoară exerciţiul bilateral româno-american "Dacian Thunder 2015".
18:24 Activităţi desfăşurate de militarii din unităţile militare dispuse în Moldova. Corespondenţă telefonică de la studioul radio-TV "Actualitatea Militară", Iaşi.
26:16 Militarii Batalionului 265 Poliţie Militară a sărbătorit 25 de ani de la înfiinţare. Interviu cu comandantul unităţii, colonelul Gabriel Tiberiu Buceac.
30:41 Tanchiştii turdeni, din Batalionul 814 Tancuri "Mihai Vodă" au împlinit 130 de ani de la înfiinţarea unităţii. Interviu cu comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general de brigadă Ioan Manci.
34:30 Activităţi desfăşurate de militarii din unităţile militare dispuse în partea de sud a ţării. Corespondenţă telefonică de la studioul radio-TV "Viaţa oştirii", Craiova.
37:00 Militarii din Statul Major al Forţelor Terestre au fost cu cadouri la copiii şi adolescenţii din casele de tip familial "Sfânta Elena" din Corabia.
55:12 Părintele Ilie Mirel, un fost subofiţer paraşutist, preot de caritate la un cămin de bătrâni din Ciolpani şi la Biserica Sfântul Elefterie Vechi, lăcaşul de rugăciune a comunităţii ortodoxe a surzilor din Capitală. Continuarea interviului început în ediţia din 10 aprilie.
1:28:19 Ştiri sportive ◊ Canotorii militari au cucerit 6 titluri la Campionatul naţional de fond ◊ Luptătorii stelişti au cucerit două titluri la Campionatele naţionale de sambo pentru seniori ◊ Baschetbaliştii stelişti sunt la un pas de finale, după ce s-au impus în faţa jucătorilor de la CSM Oradea  ◊ Maria Boldor a cucerit titlul de campioană naţională la floretă, senioare.
1:31:55 "Însemnătatea zilei", cu Nicu Beşteliu ◊ În noaptea dintre 16 şi 17 aprilie 1919 începe bătălia din Munţii Apuseni, parte a luptelor duse în cadrul războiului româno-ungar de la 1919 ◊ 17 aprilie 1975 – acordarea primului disc de aur celui mai longeviv (în topuri) album al formaţiei Pink Floyd.

sus

URMĂREŞTE-NE ŞI COMENTEAZĂ!
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
 MASS-MEDIA
 Publicaţii
CURIERUL ARMATEI   ORIZONT MILITAR   ÎN SLUJBA PATRIEI
 
pxtr pxt

 

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE