PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT
Publicat pe 20 februarie 2015

 

PASIUNEA PENTRU ALERGARE

Căpitan Diana IUGA

PASIUNEA  PENTRU ALERGARE

Plutonierul-adjutant Florentin Drăghin a făcut o pasiune în ceea ce priveşte sportul

imaginea originala sgst dimensiunea originală

Foto: arhiva Brigăzii 18 Infanterie "Banat"

pxv
GALERIA FOTO
 

Plutonierul-adjutant Florentin Drăghin este cunoscut şi admirat de către colegii săi din Batalionul 183 Artilerie "General Ion Dragalina" pentru pasiunea sa în ceea ce priveşte sportul.

Subofiţerul reuşeşte să îmbine utilul cu plăcutul, considerând că a fi un bun sportiv este una din caracteristicile primordiale ale oricărui militar.

Astfel, la cei 40 de ani, artileristul lugojean se poate mândri cu foarte multe realizări sportive, prin participarea sa la concursurile aplicativ-militare. În anul 2000 a obţinut locul I la Concursul de pentatlon militar, organizat la acea vreme  de Divizia 2 Aeriană, locul I la concursul militar de orientare – faza pe Brigada 18 Infanterie "Banat", organizat la Brad în anul 2013 şi locul 2 la competiţia "Subofiţerul anului - 2014", etapa pe Brigada 18 Infanterie  "Banat".

În continuare, prezentăm frânturi din gândurile unui alergător:

Am încercat mai de mult să răspund la întrebarea de ce trebuie să alerg. Pentru că nu am un motiv anume să nu o pot face. Cred că primul lucru este acela că îmi aduce aminte de vremea copilăriei. Când alerg mă simt liber, neîngrădit şi am impresia că la pasul următor mă aşteaptă o surpriză. Sunt un solitar. Îmi displace singurătatea, însă am momentele mele când vreau să fiu numai cu mine. Atunci alerg.

Beneficiile? Învăţ să am mai multă răbdare. Să îmi ascult corpul. Pot să îmi cunosc şi să-mi accept limitele. Sportul te face mai sănătos, descoperi lumea şi îţi faci prieteni. Alergarea nu înseamnă doar efort fizic şi transpiraţie şiroind pe tine, ci cred că este mai degrabă un fenomen social şi cultural, un anume mod de raportare la viaţă. Am ajuns să mă conving că pot face lucruri de care nu mă credeam în stare. Şi îmi place că descopăr cu fiecare alergare locuri şi lucruri noi. Limitele acestea sunt doar în mintea noastră, dar cred că se poate trăi şi fără ele.

PASIUNEA  PENTRU ALERGARE
Plutonierul-adjutant Florentin Drăghin a făcut o pasiune în ceea ce priveşte sportul
imaginea originala sgst dimensiunea originală
Foto:
arhiva Brigăzii 18 Infanterie "Banat"

Nu fac parte dintr-o echipă anume şi nici din lotul profesioniştilor. Pasiunea pentru alergarea montană nu am descoperit-o decât în 2013. Cele mai multe participări le-am avut la categoria semi-maraton, şase în total, dar am încercat şi varianta mai lungă, aceea de maraton. Într-adevăr, efortul este destul de considerabil, ţinând cont că timpul pentru antrenamente şi alimentaţia corespunzătoare nu sunt întotdeauna pe primul loc.

Ziua concursului. Încerc să mă bucur de tot ceea ce se întâmplă în jurul meu. Chiar dacă o să plouă, sau este prea cald, sau prea frig, nu eşti chiar în formă. La polul opus este freamătul mulţimii de pe margine care te încurajează, simţi energiile pozitive, dar nu poţi să uiţi nici imaginile pe care le vezi pe tot parcursul traseului. Fiecare participare o consider o provocare fizică dar şi mentală.

Secretul unei alergări montane: ca să pot face totul mai suportabil, îmi propun să nu ridic capul din potecă şi asta ca să nu mă descurajeze imaginea distanţei rămase. În acest fel reuşesc să ajung la final.

Cele mai frumoase trasee pe care le-am alergat sunt cele din munţii Apuseni şi Piatra Craiului.

Cine mă susţine? – familia în mod special.

Visul meu pentru anul 2015 este participarea la un concurs de ultra-maraton.

 

Subofiţerul s-a remarcat permanent în mod pozitiv, nu doar la competiţii organizate la diferite eşaloane, ci mai ales prin activităţile de zi cu zi şi modul în care a înţeles să îşi îndeplinească atribuţiile funcţionale. Anual a fost recompensat cu mulţumiri, ca recunoaştere a nivelului ridicat de pregătire obţinut în anul de instrucţie şi a contribuţiei aduse în sprijinul afirmării şi creşterii prestigiului Armatei României.

 

sus

URMARESTE-NE ŞI COMENTEAZĂ
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
pxtr
 MASS-MEDIA
 Publicaţii
CURIERUL ARMATEI   ORIZONT MILITAR   ÎN SLUJBA PATRIEI
 
pxtr pxtr pxtr
 FUNDAŢIA "SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE, PURTĂTORUL DE BIRUINŢĂ"
 FUNDATIA SF. GHEORGHE
pxtr

 

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE